How many there is Estonians in Ghana now? Plenty!!!! :)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EnRvsvLlrZA&fs=1&hl=en_US]

Ligi 3 nädalat tagasi sain Ghana MTN numbrilt Eestikeelse telefonikõne… ehheeee…!!! 🙂

Helistajaks oli Marko. Eesti kutt, kes värskelt sama päeva hommikult Accras lennukilt maha oli astunud. Mis siin pikalt ikka mõelda, leppisime et kohtume mõne tunni pärast Venuses (no kus siis veel, eks?)

Esimene mulje näost näkku kohtumisel: “Aaaaapppppi see kutt ei räägi ju üldse!!!!” Aga siis meenus Eestlaste kohta käiv vanasõna “Algul ei saa vedama, pärast ei saa pidama” Ja nii oligi, kui jutulõng lahti läks sain teada palju huvitavat tema hämmastavatest tegemistest. C’mon lennata Lääne Aafrikasse, et matuseid uurida on ikka suht hämmastav. Ja ei tee ta seda nimelt mitte esimest korda… Aaaaaahhhh?!?!!! Igastahes teadis Marko rääkida, et seal piirkonnas kuhu ta läheb on just matuste hooaeg alanud ja ta kavatseb osa võtta kõikidest sel ajal menüüs olevatest matustest. Eelmine kord kui ta Ghanas oli osales ta seitsmel matusel. Wow!!! Olles poole silmaga siin matuseid kõrvalt näinud tean järeldada, et tüüp hakkab palju pidu saama. Nimelt korraldatakse siin kellegi matmise puhuks üks korralik 3-4 päevane pidu, mida eelnevalt reklaamitakse nelja värvi prindi reklaampostritel. Noh linnas on vähemalt nii… eks külaelu kuhu Marko läheb pisut ikka erineb…

Mina kippusin tantsule ja nii sai Venusest hiljem edasi mindud Duplexisse. Jõudsime sinna kingakarbiks kutsutud öökluppi üpris vara ja nii jäi mul aega Markole tutvustava tiiru tegemiseks. “See on see tüüp kes töötab seal, ja see omab toda baari seal,aaah ja ne se eon mu klient.. see kamp on sealt pärit, näe Leedukad… jne”

Marko: “Sa tunned vist kõiki, kes siin on?”
Mina: “Tunnen – no suht koht tean põhimõtterliselt kõiki siin jah…. aa ei… see paarike, kus see blond tüdruk… noh need praegu sisse astusid… mhmm…. ma näen esimest korda!”

Vaevalt olin selle lause lõpetanud kui saali teises otsas hängiv Leedu poiss Saulius minu juurde tormas: “Come!” tirib mu uustulnukatest paari juurde ja lausub blondiinile: “Hey, Estonian – meet one more Estonian…” “Two more Estonians!” täiendan Markole osutades.

No, mis välja tuli – Eestist pärit Paulina on juba kaks aastat minuga samas linnas elanud. Tõesti viimane aeg tutvumiseks 🙂

väga tore õhtu oli. Hea meelega oleks rohkem Markoga chillind aga mu Itaalia/Liibüa silmarõõm laekus kohale ja hakkas tähelepanu nõudma – mis seal ikka 🙂

Nädal hiljem chillin Luciaga kontserdil. Helistab Marko, keda ma ammu olin arvanud Põhja-Ghanas matustel olevat. “Me oleme Alliance Francaises – tule kohe siia, ma tektsin sulle koordinaadid aga sa hakka juba taksot v6tma, KOHE!” No super kontsert oli käimas ja ei olnud aega raisata. Minu jaoks tähendas super kontsert, et muu mudru hulgas oli oodata lavale astumas kahte väga head artisti. Canoe kontserdist meelde jäänud Efya ning rahvusvaehliselt tuntud lahe kuju Wanlov the Kubolor. Peale mingit suht mõttetuid hip-hopi vendi püüdsin ma lisa lugu välja röökida, et Markole takso sõidu aega võita ennem kui lemmikud lavale asutavad.
Varsti ta jõudiski ning sai kuulda nii Hip-Hopi, Reggaet kui ka õhtu naelu Efyat ning Wanlovi. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!! Wanlov – njaaa kohalikule publikule tema tutvustamist ei vajanud.

6htu juht: “And now let me introduce you….” Paljasjalgne Wanlov hiilib lavale.
Public: “Woaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!!!!!!”
6htu juht: “Ok I dont need to introduce….”

Minu silmarõõm Andre muidugi ei mõistnud, miks mulle ja kõigile teistele naistele see Wanlov nii hirmsasti peale läheb – laulda ta ju ei oska… No kuidas ei oska????? misasja, kurat!!! Tema fännatud hip-hopparid hoopis ei oska… !!! 🙂

Emmmm kas ma mainisin, et Wanlov põhimõtteliselt ei kanna jalavarje ega pesu ja muidu? Niie esinemise ajal oli tema kaunis keha õhukese Ghana lipu sisse mähitud, millest väga aimatavalt kumas läbi khm…hõkm… keskendumisraskused?

Lahe kontsert oli. Pärast jälle kingakarbikluppi st Duplexisse Marko, Lucia ja Andrega.

Esmaspäeva hommikuks laekus veel Põhja-Ghanast Eesti tüdruk Irita, kelle ennem lennukile lubamist Lucia korraks Takoradisse vedas. Kui kõik lennud plaanipäraselt lähevad jõuab ta täna Eestisse tagasi. Jõudu sinna hangede vahele!!!!

One Reply to “How many there is Estonians in Ghana now? Plenty!!!! :)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *