Cafepressis Online poe tegemisest lähemalt ja ports äriideid

Eile kirjutasin juba korra, et Cafepressis on imelihtne endale Online poodi teha ning vehkisin kahe lingiga, mis tegelt eriti poe moodi välje ei näinud.

Täna võtsin nõuks pisut rohkem vaeva näha ja valmis Beebi Butiik. Kogu tootevalikuka olen mässanud täna vaid pool tööpäeva – ja kui maha arvata see aeg mis ma töö juures ettevõtte klientidega tegelesin siis veel vähem. Seega olen ma esialgse tulemusega täitsa rahul.

Nagu eelmise postituse all ka kommenteeriti, siis jah neid võimalusi kuidas endale Online Poodi teha on veebiavarustes veelgi aga enamuste nende puhul tekibki see küsimus, et ok Pood poeks aga tootevalik?

Vot, mina olen suht laisk ses osas, et ei viitsi väga hakata mässama pakendamise, postitamise, klienditeenindamise, vastutamise ja mille kõigega veel.

Jah ma saan, aru, et nii teenib rohkem raha, aga sellisel juhul pean ma palkama korraliku meeskonna endale appi kui ma näiteks ise ringi reisida otsustan.

No vot Cafepressiga on asi lihtsam – tootevalik on nende poolt. Toodetele on vaja lihtsalt sinu disaini. Ka postitamise, pakendamis ja klienditeenindamisega tegelevad nemad. Sina vastutad pmst disaini ja turunduse eest.

Jah turundada tuleb oma poodi ise!

Kui aga klient on sinu poe Cafepresss üles leidnud ja toote välja valinud, siis kõige edasisega jaurab juba Cafepressi meeskond. Jah see tähendab, et sinu kasum on vaid mõned dollarid tootest. Vaikevalikuna oli T-särkide puhul näiteks minu kasumiks pandud 5 dollarit. Vot selle vaikevaliku kasumi muutsin mina enamus toodete puhul ära 1le dollarile. Mõne pool jätsin 2 dollarit.

Miks nii?

No mulle tundus lihtsalt, et 5 dollarilise kasumimarginaaliga on toodete hind nii rõlgelt kallis, et keegi ei ostaks 🙂

Ma ei oleks vastu ka teenimast vaid 20 senti müügist kui see tähendaks vaid rohkem müüki!

Esialgu mulle tundus, et erinevaid disaine poodi laadida on pea võimatu – aga ei ole. Lae kujundused meediakorvi, see järel vali tooted ning toote redigeerimise valikust saab meediakorvist kujunduse laadida.

Tooteid saab grupeerida nii disaini kui toote klasside järgi ning igale alagrupile saab kujundada oma päise.

Jah need “Templated” on suht rõvedad seal, seega läksin mina seda teed, et põhi võimalikult lihtne ning pigem redigeerin alagruppide välimusi. Praegu paigutasin esilehele Poiste ning Tüdrukute toodete grupid.

Ja nüüd pole muud kui kujundama ja turundama!

Mina eelistan isegi tekstipõhised disainid teha Photoshopis ja need siis läbipaistva PNG failina meediakorvi saata, kuid Cafepressis on olemas programmi siseselt ka võimalus tooteid disainida elementaarsete pildikeste ning tekstidega.

Kusjuures Cafepressi kujundusliideses välja pakutud fondid on päris lahedad.

ühe ideena kujunduste osas on mul plaan kasutada abikaasa käekirja. 🙂 Just – lähen ostan talle laupäeval bloki paberit ja markerid ning panen maalima 🙂 Araabia tähti noh (ta teeb neid väga kenasti :)- yup, ma mõtlen Araabiakeelsetele islamiusulistele klientidele… Et igasugused soovid, kaitsvad palved jne…… Need lähevad eraldi – niiet väikeste poiste ja väikeste tüdrukute alagruppide alla tekib mingi hetk ka alagrupp “Islamic”

Ja siis veel alagrupp “Names” – võta aga tähestiku ette ja hakkan tulistama poppe Ameerika poiste ja t2drukute nimesid….

Niiet, kel vähegi viitsimist nokitseda siis proovige!

Müüge näiteks naljakate siltidega tasse, märkmike, külmkapi magneteid, pesu, T-särke, dushikardinaid, voodipesu….. Vot, terve ports äri ideid :

2 thoughts on “Cafepressis Online poe tegemisest lähemalt ja ports äriideid

  1. Oh, väga tubli 🙂 Aga kujuta nüüd ette kui su poel oleks Inglisekeelne facebooki leht, mis aeg ajalt uusi disaine näitaks jne. Ehk hakkab müük isegi veel paremini minema?

    Ma ise pole ka veel eriliselt turundama hakanud. Oma Inglisekeelsesse lasteblogisse panin “nunnu” banneri, et blogilugejad lapsevanemad võiks hoopis internetis (st minu poest) oma võsukestele riideid osta 🙂 Aga ma tegin seda suht alles täna – niiet eks näis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *