Mõni töötu aga muidu hakkaja koolilõpetanu ei taha Ghanasse elama tulla või?

Kui ma 5 aastat tagasi Ghanasse tulin siis ei olnud lihtne alustada küll. Vähe sellest, et jadamisi Foto tehnika (millega oli plaan fotostuudio püsti panna), laptop ja pass ära varastati ei sadanud ka tööpakkumisi uksest ega aknast sisse. Kontakte me siin muidugi usinalt tekitasime aga kõik võttis aega. Liiga palju aega ning elu ei olnud lill.

Nüüd on kontakte omajagu ning aeg ajalt ikka küsitakse et “Ou sul mõni sõbranna tööd ei otsi või?” No ei otsi. kahjuks. Või otsib aga asub valel mandril. Kusjuures Ghana majanduses on praegu madalseis.

4 aastat olen usinalt ka oma projekti OK Accrad kasvatanud vaata www.okaccra.com. Sellega on nii, et üks tore klient maksab mulle 200 usdi iga kuu lihtsalt hooludse eest nig annab aeg ajalt mingit pudi padi lisaks teha, mille eest ma siis eraldi raha küsin. (Maksuametnikud võiksid siinkohal lugemise ära lõpetada – Aitähh!) Siis teine tore klient maksab 700usdi aastas, selle eest, et ma nende hädakõne peale vaataks mis nende e-mailidega nüüd juhtus ja siis hostingu firmat peksaks. Nüüd mingi Nigeeria firma on teinud minust minu tagaselja enda Brandi Manageri – (ma sain sellest teada firma töötajatele saadetud emailist, mis lahkelt mulle ka kopeeriti. Selles e-mailis tutvustati siis mind kui brandi manageri ja paluti kõikidel töötajatel mulle oma profiil saata)

Kuidagi palju võitu on seda kõike. Ses m5ttes, et mul siiski on ju põhitöö ka. Lõunapausi arvelt jooksen homme selle 200usdi kuus kliendi juurest läbi. Miskit teise päeva lõunapausi ajal lähen seda 700usd aastasepingut pikendama. Siis tuleks veel Nigeeria firma visiitkaardid ja kirjablanketid printi viia. Tore oleks mõni lõunapaus tegelt süüa ka….
Ooot kas ma seda mainisin, et mul on väike laps ja Novembris lida tulemas?

Lühidalt siis – kes mulle appi tahaks tulla? Ghanas on võimalusi, kui õiged inimesed üles leida. Ma ei palkaks kedagi Eestist hetkel selles mõttes, aga annaks peavarju, toidu,transpordi ning jagaks selle inimese kontakti kui mult küsitakse et kas sul mõni sõbranna tööd ei otsi. Ehk siis soodustaks igate pidi ühe hakkaja neiu Ghanas pealehakkamist!

Aga jah – pudrumägesid ja muud kulda-karda esimene aasta ei tasu oodata. Mõistuse piires ikka. Hiljuti kolis üks Shveitsi neiu siia ja andis teatas et otsib tööd. Ma kohe lahkelt uurisin, et mis ta teha oskab ja mis ootused on ning mainisn, et minu boss avab hetkel kasiinot ja supermarketit ja reisibürood ning ehk mingi 1000usd töökoha talle leiaks ehk. Selle peale läks tibil nägu vingu. Tema tahab vähemalt 2000 usdi kätte saada, või ehk isegi 3000usdi. Ma ei saanud teda aidata. Ja teised pole ka veel teda aidata suutnud.

Enivei – kohale tuleks ise tulla aga jah, kui mõni neiu tunneb, et Eestis pole ikka seda minekut siis tasub kaaluda Ghanasse üheotsa pileti ostmist. Andke märku: ethel@okaccra.com

Kell on 12.10 Peaks Lõunale minema aga sain vahepeal ühelt kliendilt häda tekstisõnumi, et mailid ei tööta niiet lippan sinna hoopis.

4 thoughts on “Mõni töötu aga muidu hakkaja koolilõpetanu ei taha Ghanasse elama tulla või?

  1. Sest ma olen abielus ja ilmselgelt abikaasa usaldab mind vähem kui mina teda … (lol). Ses mõttes, et ma jah tulijale eraldi maja ei rendiks – majutus oleks meie pool. Oma toa saab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *