“TOP Secret” töökäsk

Teinekord tuleb tööl ette, et muhvigi pole teha. Ja nii need tunnid siis venivad. Eriti koormav on selline tööpäev juhtudel kui internet maas on. Ja neid juhte esineb siin Lääne-Aafrikas päris tihti.

Nii ma siis muu lobisemise käigus kurtsin kõige ülemusemale, et tööd vähevõitu. Kõige bossim kutsub seepeale värske projektijuhi, kes on minu otsene ülemus, kabinetti ja palub tal mind kaasta projektidesse, mis muidu minu rida ei ole ja anda mulle ülessandeid, mida ma tavaliselt ei tee.

Palub siis projektijuht mul endale kohvi tuua. “Mida Muhvi?!” mõtlen ja keeldun viisakalt. Point oli ju et ma tahan firma siseselt areneda ja seda mitte kohvikeetja positsiooni suunas. Kaks tundi hiljem usub projektijuht, et olen meelt muutnud ja esitab uuesti palve endale kohvi tuua. Keeldun ebaviisakalt ja teen hoopis omale kohvi.

Pärastlõunal teeb projektijuht juttu:
“Actually I have now more serios assignement for you! But it’s TOP-secret, so you have to keep it quiet.”
“Sure, whats that?” uurin.

Saan teada, et minu uus tööülessane on kirjutada essee teemal “Minu esimesed 90 päeva S&TAs projektijuhina” Minu topeltimestunud pilgu peale seletatakse lahti töökäsu tagamaad.

Ta projektijuhi ametit peab Veebruari algusest ning Kõige ülemusemad temalt sellist kirjutist ootavad. Aga noorel projektijuhil ideedest puudust.

Ok, igatahes on see töökäsk lahedam kui kohvineiu mängmine.

Nüüd siis kribangi oma ootustest ja suurtest plaanidest projektijuhina. Minul ideid jätkub, mis omakorda paneb mind mõtlema, et kas sellisel juhul mitte mina ei peaks projektijuhina tegutsema?

On kuidas on, aga kõige bossimatele ma juhtunust ettekandma ei lähe – nimelt on minu otsene ülemus alias projektijuht see isik, kes igal Reede õhtul või eelneva nädala jooksul otsustab, kas tal mind Laupäeval töö juures vaja on ja üldse minu mangumise korral mulle vabu päevi annab. Parem häid suhteid hoida. 🙂

Ajuründasin emailitsi eile selle teema üle Eestis pesitseva sõbrantsiga ja sain päris häid mõtteid. Ja ei ole minu mure, kui projektijuht hiljem essees kirjeldatud strateegiate väljatöötamise teostuse selgitamisel kõige ülemustematele hätta jääb!

2 thoughts on ““TOP Secret” töökäsk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *