Müügipunkti nimel!

Mõned nädalad tagasi peatasid mind Pärnu Maximas LHV pensionimüüad. Eks ma selgitasin neile, et minu sissetulekud ei ole Eestis ja seega minu pensionifondi makseid ei laeku. LHV-le minu maksete ümber suunamisest pole mingit kasu. Ma tegin siiski avalduse – müügimees oli tore! Ma ise ka seda tööd teinud ja kui mulle hästi ning personaalse lähenemisega miskit müüakse siis see mulle meeldib.

Eelmine nädal sain telefonikõne Tele2-lt. See oli müügikõne kus järgiti etteantud rutiini. Ma esimese hooga arvasin üldse, et minuga räägib midagi automaatvastaja taolist või et keegi kontrollib masinat ja vajutab nuppe vastavalt minu vastustele. Hiljem sain ikka aru, et tegemist on siiski inimesega. Selgitasin talle, et ma olen Eestis lühikest aega ja katkestaksin tema pakutava lepingu ca 4 kuu pärast. Tal ei olnud sellega probleemi – ma võin lepingu igal ajal lõpetada.

Pakkumine ise oli ka hea – soodne kuumakse ja hulga tasuta kõneminuteid ning smse – palju rohkem kui ma suudaks siin ära rääkida, sest mul pole ju Eestis suurt kontaktegi kuhu helistada ja pikalt lobisema jääda.

Täna laekus siis leping ja sim kaart kulleriga minu koju – no paganama mugav.

Aga kui nüüd ettevõtte peale mõelda…. Mis kasu küll Tele2 minu liitumisest saab? Jah müügimees saab müügipunkti ja lmselt tulemustasu minu ära väänamise eest. Aga Tele2 saab vist küll ainult kulud. 🙂
Kulleri saatmine ja kõik see ja kuna ma ma oma kõneminuteid ära ei kuluta siis minu pealt korjabki ta närused 4*6 euri (kuumakse) ja siis on nägemist!! Huvitav kas kullerile kulutatud raha teenitakse ikka tagasi ?

Ma ei tea, mis sidemed minu pojal on Tele2-ga aga lisaks lepingule oli kulleripakis ka karp värvipliiatseid, mis kohe Silveri poolt rõõmsalt käiku läksid!

Ehk siis kogu mu jutu mõte on, et mõlemal juhul müügimehed said oma palga aga kas ärilises mõttes on ettevõttel pointi pidada ülal sellist müügimeest, kes sebib oma boonuse nimel aga kellele tegelikult ettevõtte ärikasum korda ei lähe? Müüa need inimesed igal juhul oskasid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *