%&$##@*#%$%

Ma ei oska SELLE peale midagi muud öelda kui CRAPP!!!!! noh. Just haigused on üks põhjus (teine on haridus) miks ma siit sooja päikese ja palmi alt ära tulen ju.

30.01 olen Tallinnas. Ideaalis alates 02.02 tuiskan ma mööda ametiasutusi ja töövestlusi ja siis märtsis hakkan tööle ja…. Palgalised muudkui hoiavad lasteaia kohtade saamiseni lapsi jne….

Aga karm tegelikkus on hoopis see, et esimesel võimalusel tuiskan ma lastega hoopis gripivaktsiini saama. Ja siis istun kaks nädalat kodus nii, et nina ka uksest välja ei pista. Ise ei pista ja lapsed ei pista.

See süsti tegemine saab hirmus olema – ma ei tea kuhu ma ennast selleks hetkeks ära peidan….ahjaaa… ma hoian hoopis sellel ajal kramplikult last kinni…. böää jube saab see olema. ma vihkan süste.

Aga noh, vähemalt gripi vastu ON vaktsiini!

5 Replies to “%&$##@*#%$%”

  1. Ei ole see asi ka nii tõsine. Gripp võtab reeglina nõrku ehk siis vanu ja haigeid. Soojal maal korralikult päikesest d-vitamini saanud lapsed ei tohiks küll riskigrupis olla. Õues ilmale vastavad riided selga ja iga päev värske õhu kätte ja ei tule see gripp kuskilt.

  2. Aga kui siiski vaktsineerida – kas see kaks nädalat kui veel kaitset pole võib hoopis kuidagi kahjulik olla? Noh et sel ajal veelgi vastuvõtlikum kui muidu. Ma mõtlen, et kui see mingit kahju või lisaohtu endaga kaasa ei too, siis ma ikkagi vaktsineeriks. Et noh Veebruari keskpaigast siis kaitse olemas ja mine sa tea – äkki mõllab kevadeni välja see gripp?

  3. Just tuli Tartu Postimehes artikkel, kus nakkusarst soovitas inimestel end ikka vaktsineerida, sest hooaeg võib olla pikk.
    Kuigi tegemist on puhastatud antigeenidega, siis minu sõprus- ja tutvusringkonnas on mitmeid ja mitmeid, kes on vaktsiini järgselt gripi läbi põdenud (ehk haigestuvad kohe pärast vaktsiinidoosi saamist). Tolles artiklis väideti ka, et see ei ole võimalik, aga kuidagi see ikka juhtub…
    Samas võib muidu kõik oki-doki olla. Seda ei tea ette.
    Aga mina mõtleksin ka selle peale, et tulles sealt kliimast siia, siis seegi on juba üsna suur muutus ja paneb immuunsusele põntsu.

  4. Ja täna veel lisaksin, et kuigi Maimets soovitas vaktsineerida veel, siis Terviseamet seda heaks ei kiida, sest gripp juba kohal ja keset nakkusallikat ei ole vaktsineerimisel mõtet. Rääkimata sellest, et hetkel on seda vaktsiini väga vähestes apteekides.
    Nii et ikka kätepesu ja ehk ka väike antiseptik kotti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *