Retsepte pagulaste toitmiseks :) Hehhe :) "MUJADARA"

Eile käis Supermarketi Ali (tutvustasin teda ka eilses postituses) mulle personaalselt ütlemas, et lõpuks on neile müügile tulnud jogurtit. (Ma olen seda seal varem u kümmekond korda küsinud ja alati porisedes “mimõttes Araabia pood ja ei ole jogurtit” välja tulnud).

Igatahes küsimus, mida ma õhtul süüa teen lahenes peale jogurti infot.

Meie eilne õhtusöök Mujadara [mudzattara]

arabic food, araabia toit, läätsed, mujadara,

Mujadara

Mujadara on suhteliselt soodne Araabia toit. Ei mingit liha ega kallid koostisosi. Ok Oliiviõli on kallim kui tavaline toiduõli aga midagi ei juhtu kui oliiviõli asendada tavalise toiduõliga – vähem tervislik saab lihtsalt.

Niiet vaja läjeb:
1 tass pruuni läätsi,
1 tass riisi,
2-3 sibulat,
(oliivi)õli,
soola-pipart (või mille iganesega sa maitsestad),
serveerimiseks maitsestamata jogurtit või hapukoort.

Hakselda sibulad ja pruunista need tasasel tulel oliiviõlis kuni kuldpruunid. Selleks, et sibulad tõesti kenasti kuldpruunid saaks tuleb mingi 20 minutit neid seal oliiviõlis keeta mingi eriti väiksel tulel ja muudkui segades – ausalt mina nii palju mässata ei viitsi ja kõrvetan need alati üle (niiet minu Mujadaras ei ole mingeid karamelli karva sibulaid)

Samal ajal kui sa sibulaid pruunistad pane teises potis keema läätsed. Läätsed tuleb keeta poolvalmiks. st u 15 minutit.

Kui läätsed poolvalmid lisa neile riis ja sibulad (juhul kui sul õnnestusid karamellikarva sibulad siis jäta muist serveeringu kaunistamiseks).

Sega lusikaga paar korda, et läätsed, riis ja sibulad ühtlaselt seguneks ning jäta podisema kuni riis pehme (segamisega mitte ülepingutada, muidu kipub riis pudruks minema)

Ja ongi valmis.

Serveeri maitsestamata jogurti või hapukoorega (Araablased teevad seda siiski rohkem jogurtiga). Kaunista kuldpruunide sibulaviilakatega (kui sul nende praadimine hästi välja tuli.)

Hea, odav kiudaineterikas toit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *